вторник, 16 ноября 2021 г.

 Міжнаро́дний день толера́нтності — відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили в 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної приналежності чи кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття всіх форм дискримінації, недопущення геноциду й покарання за нього.

Виховання толерантності починається із здатності без агресії сприймати думки, поведінку, спосіб життя іншої людини, що відрізняється від власних поглядів. Робота класних керівників школи спрямована на формування в учнів поваги до інших людей, їхніх думок, адже особистісні риси толерантної людини – це не вроджені, а набуті соціальні якості, що формуються з раннього дитинства.
У рамках відзначення Міжнародного дня толерантності та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей у нашій школі цей день пройшов цікаво, активно та творчо…
\

Комментариев нет:

Отправить комментарий