понедельник, 22 января 2024 г.

 

Щороку 22 січня всі українці святкують надзвичайно важливе для держави свято — День Соборності України. А що ж таке соборність? Соборність – це духовне єднання всіх земель, які історично з діда-прадіда належали українському народові, єдність і цілісність території України, недоторканність її кордонів. Також соборність означає, що Україна має свою єдину національну державу, яку, на превеликий жаль, вкотре потрібно відстоювати, захищати.

Сучасні події нинішньої війни лише підсилюють значущість того Акта злуки УНР і ЗУНР, який був проголошений 105 років тому на площі біля стародавньої Софії Київської, бо знову Україну шматують, ділять, силою намагаються відібрати землі. Свято Соборності є дуже важливим для нас, адже воно нагадує про найголовніший урок нашої спільної історії: в єдності – сила, в розділенні – поразка.

Учні нашого закладу приєднуються до святкування цієї важливої історичної події - Дня Соборності України. Від усієї душі бажають єдності духу народу, великої сили й могутності, міцної дружби й братньої допомоги, взаємоповаги й розуміння, Перемоги над ворогом, одного чистого й мирного неба на всіх.























Комментариев нет:

Отправить комментарий