четверг, 7 декабря 2023 г.

 Творення людини — це найвища напруга

всіх духовних сил:
це і життєва мудрість, і майстерність,
і мистецтво.
В. О. Сухомлинський
Усі ми, працівники освіти, дуже різні за характером, за досвідом професійної діяльності, за використанням педагогічних методів, але маємо одне спільне – ми ті люди, які спрямовані на виконання важливого суспільного замовлення – виховання гармонійно-розвиненої особистості. Тому ми зустрічаємося, обмінюємося досвідом, ділимося напрацюваннями, щоб ефективніше творити майбутнє наших дітей. Одним з важливих моментів для підростаючої молоді такого «педагогічного творення» є перехід дітей до навчання в середній ланці, тому в закладі 05.12.2023 року відбулася педагогічна рада «Адаптація учнів 5 класу до навчання в основній школі», на якій обговорювалися шляхи подолання важливого етапу в житті кожного школяра – переходу з початкової школи до середньої ланки, це складний виклик і для дітей, і їхніх батьків та вчителів. Для всіх він проходить по-різному, тому досвідчені вчителі ділилися власними спостереженнями, доробками з молодими колегами, щоб зробити цей перехід легшим і менш травматичним. Класні керівники 5-х класів та вчителі-предметники отримали корисні рекомендації від практичного психолога Стрєльнікової В.В.
Важливою темою для обговорення стала й організація харчування у закладі. Погрибенко М.Е., заступник директора з ВР, провела аналіз та познайомила з особливостями організації харчування дітей в умовах воєнного стану.
Не менш важливим і актуальним на сьогодні є й, на жаль, залишається питання дій учасників освітнього процесу під час сигналу «Увага! Повітряна тривога!».
Саме під час засідання пролунав сигнал «Повітряна тривога!», тому весь колектив перемістився до тимчасового укриття й продовжив свою роботу. Безпека усіх учасників освітнього процесу - одне з найважливіших питань, яке ніколи не ігнорується в нашому закладі.





Комментариев нет:

Отправить комментарий