пятница, 15 декабря 2023 г.

 15 грудня – Всесвітній день чаю. Цей напій існує вже майже 5000 років. Це найулюбленіший напій багатьох людей. Щодня у світі випивають 3 мільярди чашок чаю. Якщо Вам холодно, чай Вас зігріє. Якщо Вам жарко, чай освіжить. Якщо засмучені – втішить. Якщо збентежені – заспокоїть. Недарма кажуть, що чай - це напій № 1 на планеті. Чай, який ми звикли пити щоранку, тепер став традиційним у нашому харчуванні. Наші предки також полюбляли ароматні рослинні напої, але виготовляли їх із тих рослин, що росли на українській землі. Це чаї із трав, ягід, молодих пагінців дерев та кущів. До смачного карпатського чаю учні готували ще й бутерброди.

Слово «бутерброд» пішло від німецького butterbrot та у перекладі українською означає «хліб із маслом». В Україні бутерброди інколи називають накладанцями (тобто накладати щось на хліб), а в англомовних країнах, як правило, тільки тостами. Сьогодні ця страва означає не лише «хліб із маслом», але й шматочок хліба із будь-яким додатком зверху: від класичної ковбаси із сиром до багатошарових «начинок» із різних сортів м'яса, овочів, фруктів, зелені, соусів та паштетів.
Саме в цей день учні 3-Б класу провели інформаційно-практичну годину «Смачний сніданок», під час якої здобули інформацію про користь чаю та навчилися самостійно готувати бутерброди до сніданку, складати паперові серветки для декорування столу. На завершення чаювання всі разом посмакували ароматним чаєм із власноруч приготовленими бутербродами.








Комментариев нет:

Отправить комментарий