понедельник, 8 мая 2023 г.

 День пам'яті та примирення

Сьогодні, 8 травня 2023 року, Україна й увесь цивілізований світ відзначають День пам'яті та примирення, яким вшановують загиблих у Другій світовій війні. Пам'ять означає, що ми пам'ятаємо всіх жертв цієї війни, а примирення - що країни Європи уклали мир після війни.

Цьогоріч Україна вдруге відзначає цей пам'ятний день в умовах повномасштабної війни з РФ. Ця війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку країни-терористки. На зміну німецькому нацизму на наші землі прийшов російський рашизм. Ми віримо, що незабаром у календарі свят України з'явиться нова святкова дата - День Перемоги над росією.
А сьогодні на годинах спілкування діти згадували про закінчення Другої світової війни, про мільйони жертв, які поклали життя заради перемоги над нацизмом і відновлення миру. Друга світова війна стала найбільшою трагедією людства у ХХ ст. Про неї слід пам’ятати, бо війна не повинна повторюватися. «Ніколи знову!» - на жаль, нині це гасло не спрацювало.

Українське й світове «Ніколи знову!» не зупинило російських агресорів з їхнім «Можем повторить». І росіяни повторюють. А українці зупиняють, нищать війну й боронять мир. І переможуть, і захистять. Слава Героям!
















Комментариев нет:

Отправить комментарий