пятница, 26 мая 2023 г.

 У рамках проведення «І етапу Тижня безпеки» 19 травня учні 7-А класу та 26 травня учні 7-Б, 6-А, 3 класів відвідали 12 пожежно-рятувальну частину ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

Під час екскурсії учні мали змогу ознайомитися з правилами пожежної безпеки, розширити уявлення про роботу пожежників, про способи гасіння пожеж та транспорт спеціального призначення. Рятувальники пожежної частини розповіли про реагування оперативно-рятувальних загонів на сигнал тривоги, про швидкість їхніх злагоджених дій, від яких залежить життя людей. Найбільше учням запам’яталася демонстрація техніки й устаткування. Рятувальники розповідали дітям про те, як працює та чи інша техніка та відповідали на питання, які задавали діти.  Школярі фотографувалися поруч з пожежними машинами та мали змогу приміряти костюми, у яких працюють пожежні. Найцікавішим моментом екскурсії стала можливість попрацювати з пожежним рукавом й самостійно гасити умовну пожежу.  

Під час зустрічі старший пожежний рятувальник звернув увагу учнів на  причини  виникнення пожеж та їх запобігання, розповів як правильно діяти у разі пожежі, надзвичайно актуальною була розповідь про дії під час небезпечної знахідки.

Після побаченого і почутого кожна дитина глибше розуміє  важливість та героїчність  професії  пожежника. Ця екскурсія дала можливість познайомити школярів з професією героя-рятувальника та навчити дітей безпеці життєдіяльності. По завершенню екскурсії діти отримали листівки з нагадуванням про вибухонебезпечні предмети.

Дякуємо співробітникам пожежної частини №12 за захопливу та пізнавальну екскурсію, а найголовніше - за позитивні емоції й корисні знання!





















Комментариев нет:

Отправить комментарий