понедельник, 20 ноября 2023 г.

 

20 листопада – Всесвітній день  дитини

Щоб було більше радості в житті дітей, яскраво світило сонце, слалося мирне небо  над головою, щоб частіше лунав дитячий сміх. Ми, дорослі, повинні прагнути, щоб життя кожної дитини було щасливим і прекрасним. Бо яка б не була розумна й талановита дитина, вона все ж потребує опіки й уваги, турботи, любові, захисту й постійної підтримки.

Тому щорічно, 20 листопада, відзначається Всесвітній день дітей. Кожного року його відзначають у річницю прийняття Конвенції про права дитини. У 1954 році Генеральна Асамблея ООН рекомендувала всім країнам заснувати Всесвітній день дитини, який слід відзначати як день світового братерства й розуміння між дітьми та сприяння благополуччю дітей усього світу. Урядам було запропоновано самостійно вибирати відповідну для цього дня дату. 20 листопада 1959 року Генасамблея ООН прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989-го – Конвенцію про права дитини.

Саме тому 20 листопада в багатьох країнах світу відзначають свято дитячої радості, благополуччя, світового взаєморозуміння і братерства. Кожна дитина має право зростати в умовах свободи, розвиватися фізично і духовно здоровою.

У Всесвітній день дитини ми приєднуємося до цієї славної ініціативи і вітаємо всіх наших дітей! 







Комментариев нет:

Отправить комментарий