вторник, 11 апреля 2023 г.

 

Щороку в квітні весь світ віддає данину скорботної пам’яті жертвам нацизму, які загинули в фашистських концтаборах. Адже саме 11 квітня 1945 року останній в’язень вийшов із воріт найбільшого концетраційного табору Бухенвальд із сумно відомим написом “Jedem das Seine” – “Кожному своє”. І після цього хвиля звільнень досягла інших концтаборів – Дахау, Освенціма, Майданека...  Відтоді, ця пам’ятна дата болить незагойною раною в серцях народів усього світу.

Здається, що це було так давно. Але тільки не для тих, хто пройшов крізь жахіття фашистських катівень. Уклонімося мужності та світлій пам’яті людей, чиї життя несправедливо обірвалися за колючим дротом концтабору.

На жаль, жахи Другої світової війни, яка забрала життя мільйонів, нічого не навчили нашого жорстокого й безжального сусіда. Ми стали свідками утримування, знущання й вбивства безневинних людей в сучасних катівнях, облаштованих російськими окупантами в різних містах нашої держави. Ніколи не забудемо, ніколи не пробачимо. Вічна слава героям!















Комментариев нет:

Отправить комментарий