четверг, 23 марта 2023 г.

 22 березня 2023 року учні 3 класу разом з класним керівником О.В.Градовською відвідали акцію «Будь помітний» на базі Вознесенської гімназії імені Т.Г.Шевченка.

М.М.Замостяник, інженер управління освіти з охорони праці, розпочав урок з дискусії про те, що має бути надано увагу дорожнім знакам та їх значенню під час подорожі містом. Третьокласники також дізналися від О.С.Літвінової, юрисконсульта та головного спеціаліста з безпеки управління освіти, що мають носити життєво необхідні захисні елементи одягу та бути помітними на дорозі під час руху в темну пору дня. Діти також отримали завдання - придумати план для безпечної подорожі до своєї школи. Завдання допомогло учням почути власну відповідальність за свою безпеку. Учасники акції переглядали навчальний мультфільм, а потім відповідали на запитання вікторини.
До проведення заходу були залучені й представники Вознесенського районного управління ГУ ДСНС, а саме: Шматковський Б.В. та Москаленко А.В. Представники ДСНС використали навчальні матеріали, творчі завдання та відео, щоб підкреслити значення безпеки для дітей. Завдання були цікавими та захоплюючими, учні активно брали участь у дискусіях та практичних завданнях, вивчили спеціальні жести, алгоритм дій при знаходженні небезпечного предмету – розтяжки, міни та дізналися, чому не можна телефонувати поблизу небезпечної знахідки. Діти познайомилися на макеті з будовою міни, дізналися про види вогнегасників, одягали спеціальні костюми та уявляли себе рятувальниками. Під час проведення заходу пролунав сигнал повітряної тривоги й учасники акції мали змогу перейти у визначене укриття й там продовжити роботу. На завершення уроку учні отримали рятувальні жилети та пам'ятки про безпеку.
Проведення таких занять є важливим шляхом до створення безпечного середовища для дітей. А учні 3 класу будуть дотримуватися принципів безпеки та бути помітними, коли вони знаходяться поза школою. Вдячні за проведення акції «Будь помітний» організаторам заходу.


















Комментариев нет:

Отправить комментарий