понедельник, 21 февраля 2022 г.

 Сьогодні набирає обертів нова реформа шкільного харчування, ініційована першою леді України О.Зеленською. Оновлене меню для шкільних їдалень містить 160 страв. У ньому зменшено кількість солі, цукру, жирів та субпродуктів. Натомість збільшено кількість споживання молочних продуктів, м’яса, риби, свіжих овочів і фруктів. Раціон учнів стає більш збалансованим і різноманітним. У меню з’являються традиційні українські страви, популярні страви різних кухонь світу, а також безглютенові позиції.

На превеликий жаль, не всі готові до змін у раціоні, адже харчування – це завжди дуже індивідуальна справа, тому що діти приходять із різних сімей, догодити всім смакам і вподобанням дітей, які формувалися не один тиждень, – це складно. І справді, є страви, які дітям не подобаються, але є й такі, які їм абсолютно смакують. Вітамінні салати, овочі – це все школярі їдять. Але, наприклад, питання печінки – це проблема, тобто діти не люблять страви з неї. Проблема також із різними приправами – кмин, орегано. Тобто це питання смаків.
Зрозуміло, що всі ж хочуть кращого. Батьки хочуть, щоби діти були нагодовані. Діти хочуть смачно поїсти. А ми всі хочемо, щоб харчування було здорове. Зрештою, смакові звички ще формуються – ми це розуміємо чудово, але це теж такі етапи, які, напевно, потрібно проходити на шляху до здорової нації.
Саме так виглядали страви сьогоднішнього меню.



Комментариев нет:

Отправить комментарий