воскресенье, 12 декабря 2021 г.

 

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Із давніх-давен, на жаль, прояви насильства супроводжують людство. Прикро, що ми звикли сприймати насильство, як щось неминуче, адже це порушення права людини на її вільне та справедливе існування. І коли насильство чиниться поруч із нами чи в нас у домі, у школі, на вулиці, ми можемо й повинні зупинити його.

З метою створення безпечного освітнього середовища, запобігання вчинення дітьми правопорушень, привернення уваги до проявів булінгу, подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, захисту прав жінок та формування позитивних соціальних навичок наш заклад з 25.11.2021 по 10.12.2021 року традиційно долучився до щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Протягом акції діти мали змогу долучитися до квесту «Стоп! Булінг», брали участь у конкурсі малюнків «НІ! Насильству!», розробці буклетів та єдиному уроці «Права дитини».

Проведені заходи стали приводом для аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей. Сприяли вихованню в учнів людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги  до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків, адже найвищою цінністю будь – якої держави є людина, її життя й здоров’я, честь, і гідність, недоторканність та безпека.























 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий